Stora översvämningar stör trafiken på E6 – snö idag

Flera olyckor har rapporterats under morgonen i Skåne

Av
Andreas Holm

Anders G Bergquist

HJÄRUP. Se upp i trafiken på tisdagsmorgonen! Det senaste dygnets regnande har gjort att det är väldigt mycket vatten på vägbanan. På E6:an i höjd med Hjärup är det under tisdagsmorgonen översvämningar som enligt Trafikverket påverkar trafiken kraftigt. Under dagen sjunker temperaturen, vilket kan ge mycket hala vägbanor. Det kraftiga regnet kommer också att övergå i snöfall i hela Skåne utom på Österlen. Polisen uppmanar därför till försiktighet i trafiken.

– Det är förrädiskt väder när det pendlar vid nollstrecket. Vi har fått rapporter om väldigt hala vägbanor på sina håll i Skåne. Kör försiktigt, håll avstånd och håll hastigheten, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral.

Vid Trafikplats Kropp och Vasatorp på E4 utanför Helsingborg är vägen helt avstängd i södergående riktning fram till klockan tio. Orsaken är singelolycka och bärgning av en olycksdrabbad lastbil. En person har förts till sjukhus.

* * *

Strax innan klockan 8 kolliderade även två personbilar på riksväg 11 strax innan Särslöv i Staffanstorps kommun. Det är just nu långa köer under morgonrusningen. Minst en av bilarna kommer att bärgas. Enligt polisen finns det inga uppgifter om några personskador. Vägen är avstängd i riktning mot Malmö, från cirkulationsplatsen i Önsvala mot Särslöv.

* * *

På E22 pågår just nu, vid 8.30-tiden, bärgningsarbete efter en olycka mellan Gastelyckan och Råby, strax öster om Lund. Vägen har stängts av.

* * *

Strax efter klockan 18 larmades polis till riksväg 13 i Sövestadsbygden, med anledning av att en lastbil kört ner i diket. Olyckan orsakar trafikstörningar. Vägen är avstängd i norrgående riktning. Inga personskador rapporteras enligt polisen.

* * *

På länsväg 110 mellan Billesholm och Ekeby rullar trafiken sakta framåt efter att ha stått helt still under morgonen. Anledningen är att tre personbilar kolliderade samtidigt som flera lastbilar fastnat i den hala vägbanan och inte kan ta sig uppför en backe.

– Just nu står fyra lastbilar illa till, men sedan 8.11 rullar det sakta framåt på platsen, även fast det är långa köer, säger Fredrik Bratt.

Under morgonen och natten har över tiotalet trafikolyckor inträffat. Vad polisen vet i nuläget rör sig det flesta inte om några allvarligare olyckor.

 

Publicerad 12 December 2017 06:20