Linda tävlade som sjöjungfru i internationell tävling

Linda Ågren,

Hallå där …

Linda Ågren, Kristianstads egen sjöjungfru som precis representerat Sverige i tävlingen i Miss Mermaid International.

En ny upplevelse?

- Ja ,det är många saker jag gjort för första gången någonsin under denna tävling, vi fick bland annat ha photoshoot i havet (med säkerhetsdykare såklart), vilket innebar fridykning ner på 7-8 meter, gå på catwalk i bikini, rita på scen framför publik och framförallt tävla i mermaiding och representerat mitt land. Det har varit en helt fantastisk resa med så många underbara människor, samtidigt som det har varit en spännande utmaning att vara den första som representerar ett land.

Det var första gången Sverige fanns representerat i tävlingen?

-Ja, det var första gången, och det passade bra att just jag fick äran att göra detta då jag hållit på med detta länge och är en av de mest aktiva i Sverige. Och jag är nu redo att fortsätta detta arv.

Hur var det att tävla i mermaiding?

– Fantastiskt. Bland annat skulle vi simma under vatten. Jag klarade av att simma hela poolens längd på 40 meter, vilket gav mig näst bäst poäng 80 av 100. Ett bra resultat. Det var pirrigt och spännande. Trots att det var första gången på catwalken för mig så sa William Balser (ceo/grundare till Miss Mermaid) att jag såg väldigt naturlig och glad ut. Tyvärr hamnade jag inte i topp fem men samtidigt var det inte min förväntan heller. Alla tjejer var så duktiga och talangfulla, dessutom hade jag varken särskilt mycket tävlingsvana eller tid på mig att förbereda mig, så jag är väldigt nöjd med min prestation, som bestod av höga poäng, och jag tror att jag har gjort Sverige stolta, vår första gång i tävlingen.

Publicerad 11 December 2017 06:03