Sommarrock krymper nästa år

SVEDALA. Nästa års Sommarrock Svedala kommer att vara mindre i både storlek och utbud. Det meddelar ledningen i dag.

Nyligen utsågs en ny ledning för Sommarrock Svedala. Ett 30-årigt arv ska förvaltas och för att kunna göra så på bästa sätt har ledningen valt att dra ner på storlek och utbud inför 2018 års festival.

"Vårt mål är att vi ska kunna ge er den festival med samma gemenskap, kärlek och trygghet som ni är vana vid. För att vi ska kunna göra detta så har vi tagit beslutet att förminska både området och storlek på utbudet. Det kommer fortfarande att vara våra två scener men i mindre storlek, därav inte lika stora artister som våran publik är vana vid" skriver ledningen i ett pressmeddelande.

Ledningen vill skapa ett eget koncept att jobba efter.

"Man kan förklara detta som att adoptera ett barn. Att adoptera en fullvuxen 30åring som redan har ett vinnande koncept är lite som det gamla uttrycket "Man kan inte lära gamla hundar att sitta". Därav väljer vi att inte adoptera denna 30-åring utan vi vill hitta våra egna vägar. Dock är vår strävan inte att skapa en helt ny festival, utan det är fortfarande SommarRock Svedala, den festival som står för gemenskap, kärlek, mys och trygghet. Vi behöver ett år att greppa den helheten och göra det som står i våran makt för att göra det bästa för både våra besökare, alla ideella hjältar som jobbar här och alla andra som är inblandade".

Nu hoppas ledningen att folk kommer ha förståelse för beslutet.

"Vi hoppas att ni vill hjälpa till att fortsätta driva festivalen framåt så att vi återigen ska kunna börja växa och skapa den festival vi vill ha tillsammans. Vi är oerhört spända och ser fram emot detta året, vi hoppas att ni också gör det".

Publicerad 07 December 2017 06:20