EXTRA:

Misstänkt internationell tjuvliga greps på tåget

Polisen: Jag har knappt sett något liknande tidigare

Av
Anders G Bergquist

MALMÖ. När de tre männen färdades på tåget från Köpenhamn till Malmö väcktes misstankarna om att allt inte stod rätt till.

– Kustbevakningen och tullen grep männen och begärde också polisens assistans, berättar Nils Norling som är pressinformatör vid Malmöpolisen.

De tre männen togs av från tåget och visiterades. 

– Jag har sett foton på beslaget och jag har knappt sett något liknande tidigare. Det är många som kommer att få tillbaka sina kära ägodelar, så det känns verkligen bra, säger Nils Norling.

De tre männen misstänks ha varit på en stöldräd i flera länder i Europa och stöldgodset är värt mycket stora summor. Sannolikt var det i sista minuten männen, som alla är i 30-årsåldern, greps. Polisen misstänker att de var på väg till Sturup för vidare färd mot sitt hemland.

– Vi kommer att göra allt för att hitta godsets ägare och kommer att samarbeta med polismyndigheter i hela Europa, säger Nils Norling.

Han berättar att det ofta kan vara svårt för de rättmätiga ägarna att bevisa att det är deras gods.

– Vi rekommenderar alla att fotografera sina värdesaker, då kan man bara jämföra föremålen med fotografierna, så att rätt sak hamnar på rätt plats, förklarar Nils Norling.

Publicerad 21 November 2017 11:04