Lundabo belönad med Stora matbloggspriset

LUND. Hennes Instagramkonto ledde snabbt till en blogg. Nyligen prisades Diana Dontsova med Stora matbloggspriset. Sedan januari har hon dessutom mat som heltidssyssla.

Det nådde till en punkt då Lundabon Diana Dontsova var tvungen att välja. Hon startade sitt Instagramkonto Diadonna 2013 och ganska snabbt därefter startade hon sin blogg.

– Följarna började fråga efter recepten så därför startade jag bloggen, säger Diana Dontsova.

Bloggen har i dag över 100 000 följare. Diana Dontsova jobbade till en början som lärare parallellt med matbloggandet.

– Det gick ganska snabbt och jag blev uppmärksammad av olika företag.

Hon trappade ner procenten som lärare mer och mer och till slut fick hon lov att bestämma sig. Sedan i januari arbetar hon heltid med bloggen, matfoto och -styling, föreläsningsuppdrag om marknadsföring.

Nyligen vann hon Stora matbloggspriset 2017.

– Det är en fantastisk bekräftelse att någon uppskattar det jag gör och uppmuntrar en till att fortsätta.

I bloggen försöker hon fokusera på att skriva om enkel mat som alla kan laga.

– Sedan handlar det mycket om matstyling. Det är en stor del i hur jag jobbar och det är nog den kombinationen som folk gillar.

Att följa säsongen är mer eller mindre ett måste i Diana Dontsovas yrke. Men ett julbord kan man inte göra hur som helst med.

– När det kommer till jul är vi traditionalister. Man behåller det gamla som kött och prinskorv. Men det vi kan göra är att fokusera mer på tillbehören. Göra något annorlunda med brysselkålen eller grönkålen.

Publicerad 18 November 2017 05:00