Värdshus på åsen prisas för bästa matupplevelsen

VALLÅSEN. Vallåsens värdshus får Årets kudde i kategorin mat.

– Det känns så himla roligt och inspirerande att fortsätta göra bra mat, säger Moa Källén, värdshusets huvudkock.

Det är Svenska Turistföreningen (STF) som årligen korar Sveriges bästa hotell, vandrarhem, fjällstation och fjällstuga. Tävlingen är uppdelad i sex kategorier, varav en är mat – i vilken Vallåsens värdshus kammar hem guld. En del av motiveringen lyder: ”Strålande mat tillagad och framförd med en härlig känsla av kreativitet, kvalitet, passion och nyfikenhet! Ren njutning för öga och gom.”

Enligt Moa Källén var utmärkelsen inte väntad.

– Jag har ju inte precis tävlat i mat tidigare, jag hade inte tänkt tanken på att vinna ett pris som det här. Men det känns fantastiskt roligt. Gästerna brukar tycka att vi har ett bra matfokus och vi får ofta beröm, vilket är oerhört kul. Jag ner mycket kärlek och tid i maten jag gör, säger hon.

Publicerad 13 November 2017 11:15

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen