Nattklubb utsatt för attentat – en man gripen

Mannen kastade in brandfarlig föremål efter bråk med ordningsvakter utanför nattklubben

ÄNGELHOLM. En person i yngre 20-årsåldern har gripits i natt efter att ha kastat in någon form av brandfarligt föremål på en nattklubb. I samband med dådet skadades en person.

– Det är i nuläget inte helt klart hur det gått till. Någon har sett den gripne mannen bära kniv och när ordningsvakter försökte gripa honom uppstod tumult. Då ska ha ha kastat in någon form av brandfarligt föremål på nattklubben, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Ingenting sprängdes eller fattade eld, men lokalen och intilliggande byggnader fick utrymmas av säkerhetsskäl. Enligt uppgifter till Dagens Nyheter har polisen kontaktat Säkerhetspolisen i ärendet, men de deltar i nuläget inte i utredningen. 

I samband med att polisen kom till platsen anträffades ett misstänkt bombföremål. Polispatrullerna avbröt ingripande och spärrade av stora delar av området kring nattklubben på Storgatan i centrala Ängelholm.

– Nationella bombstyrkan kallades till platsen och fick med hjälp av sin robot hämta in föremålet. Vad jag förstått har det tagits med av bombstyrkan för vidare undersökning och gjorde ingen omedelbar fara, säger Kim Hild.

Aftonbladet har varit i kontakt med nattklubbens ägare som berättar att han och flera andra personer sprang ikapp mannen efter att han kastat in föremålet i lokalen.

– Han drar upp sin tröja. Jag tror att han ska dra fram en pistol men ser en blinkande magväska av något slag. Det såg ut som ett bombbälte, säger han till tidningen.

Mannen fick ligga kvar utomhus på marken i nästan två timmar innan han kunde kontrolleras.

Den gripne misstänks nu för försök till mord. Men rubriceringen kan komma att förändras under söndagen enligt polisen.

En kvinna skadades i samband med händelsen efter att hon fått en glasflaska i huvudet och glassplitter på sig.

– Det är oklart vilka skador hon fått men de ska inte vara allvarliga, säger Kim Hild.

Nu tar utredningsarbetet vid där polisen hoppas få klarhet i vad som orsakat bråket och varför mannen kastade in det brandfarliga föremålet på nattklubben.

Publicerad 22 October 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen