Unga män kapade matbutik:

”Ett rent helvete”

Stoppade pengarna i egen ficka

MALMÖ. Männen försökte att pressa matbutikens innehavare på pengar. När han vägrade återvände männen och tog över hela verksamheten. Intäkterna från försäljningen stoppade de ner i egen ficka.

– Det här är en mycket allvarlig händelse. Butiksinnehavaren måste ha haft ett rent helvete, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Männen besökte den lilla matbutiken i centrala Malmö redan för en månad sedan och krävde innehavaren på en större summa pengar. Men männen fick inget med sig och lämnade platsen.

Ägaren och hans familj kände stort obehag efter det inträffade och flyttade tillfälligt in hos ett par släktingar i en annan stad, vilket Sydsvenskan var först med att rapportera om. Under tiden fick en anställd driva butiksverksamheten.

På torsdagen återvände männen till butiken och körde bort den anställde genom att hota honom.

– Man har tagit över verksamheten och tagit betalt för varor genom kontant betalning eller via Swish, berättar Nils Norling.

Efter några timmar fick ägaren reda på vad som hänt och larmade polisen. Ett antal patruller skickades till platsen där fyra män kunde gripas. Männen är 21, 24, 25 respektive 28 år gamla.

En av de misstänkta, 24-åringen, är välkänd av polisen sedan tidigare.

– Han förekommer i kretsar där vi har extra fokus, säger Nils Norling.

De fyra männen sitter nu anhålla och misstänks för försök till grov utpressning, grovt egenmäktigt förfarande och stöld.

– Det förekommer utpressning mot butiksinnehavare och företagare i Malmö. Men att handgripligen ta över en verksamhet som i det är fallet är inget som vi har sett tidigare.

Bevisningen mot de misstänkta är stark. Bland annat ska deras förehavanden inne i butikslokalen har fångats på övervakningsfilm.

Publicerad 13 October 2017 09:05

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen