Malin kammade hem vinsten:

Malin från Österlen vann Dessertmästarna

Andra Dessertmästar-vinsten i familjen

Av
Anna Fröjd

SANKT OLOF. Malin Haak, 31, vann Dessertmästartiteln när tävlingen avgjordes igår kväll i Kanal 5. En jämt hög kvalitet tog henne till final och en avancerad bröllopstårta avgjorde slutstriden mot Tomelillabördiga David Knutsson, 24.

– Det kändes nästan lika spännande att se finalen på tv som när den var. Det var nervöst fast jag visste hur det gick, säger Malin Haak.

Igår kväll hade närmare 30 vänner samlats hemma hos familjen Haak Morand i Sankt Olof för att se finalen. Sedan inspelningen har hon kämpat med att hålla resultatet hemligt. Vinnarpokalen har stått under en plastpåse i ett rum som inte används. När segerns sötma igår kväll var ett faktum åkte den fram.

– Från början tvekade jag på om jag över huvud taget skulle ställa upp i tävlingen. Nu ångrar jag det inte när jag sitter med pokalen, säger Malin Haak.

Programmet spelades in under två intensiva veckor i mars. Efter de långa dagarna kom Malin Haak till hotellet där hennes då tre månader gamla son krävde uppmärksamhet. Trots sömnbristen gick hon genom tävlingen med flera rakar segrar.

Men i finalen fick hon problem. Det första momentet, en smaktävling med förbundna ögon, vann hon men i andra deltävlingen fick hon problem och det stod lika inför den avgörande sista tävlingen.

– Det var finalnerverna. Jag lyssnade inte ordentligt på instruktionerna.

Malin Haak fick det riktigt stressigt med att slutföra sin avancerade bröllopstårta med havtorn, hjortron, pistage och yoghurt.

”Ingen minns en fegis” blev hennes motto och hon tog hem titeln med självförtroendet i behåll.

Enligt juryn, bestående av konditorerna Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastian Boudet, var det Malin Haaks jämna höga kvalitet som tog henne till final.

– Hon fick fram underbara smaker, presenterade en fantastisk finaldessert och klarade stressen och pressen bra, säger Roy Fares efter programmet i ett pressmedelande.

Hennes sambo Martin Morand vann samma tävling 2015 och likt honom hoppas Malin Haak att i framtiden kunna jobba ännu mer fokuserat på desserter.

Men det är inte bara det söta som ger mersmak.

– Nu är barnen för små men i framtiden kanske öpna något eget. Och jobba mer med tv om jag får möjlighet. Det var väldigt roligt, så här i efterhand.

Malin Haak firar segern med frukost på Sankt Olofs hembageri tillsammans med sambon Martin Morand och parets barn.

Malin Haak firar segern med frukost på Sankt Olofs hembageri tillsammans med sambon Martin Morand och parets barn.

Publicerad 12 October 2017 09:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen