Två allvarligt skadade efter skottlossning – en gripen

Två män i 20-årsåldern har fått allvarliga skador

Av
Marek Stefaniak Andreas Holm

TRELLEBORG. Flera personer skottskadades i centrala Trelleborg på torsdagskvällen. Ett stort antal polispatruller och ambulanser skickades till platsen. Under natten hölls förhör med fem personer och en person har gripits. 

– Mannen är nu anhållen. Han är själv en av de som har fått skottskador och blivit misshandlad, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Det var vid 22.30-tiden som polisen fick flera samtal från privatpersoner som hört höga smällar i närheten av Ehrenbuschsgatan. Enligt SOS Alarm skickades åtta ambulanser skickats till adressen. 

På platsen hittades fyra män. Två av dem hade skottskador och de två andra hade någon form av stickskador.

– Personerna har hittats på olika platser som vi har säkrat så att ambulanspersonalen kan komma fram, sade Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral kort efter händelsen.

De fyra männen fördes till sjukhusen i Malmö och Lund. Enligt Region Skånes pressjour är två män, 20 respektive 25 år, allvarligt skadade. Det är oklart om någon av dessa personer är den anhållne mannen.

Övriga två män som skadats är i 20- och 30-årsåldern. Samtliga fyra är hemmahörande i Trelleborg.

– De är alla kända av polisen sedan tidigare, uppger Anna Göransson.

Ett större område spärrades av under natten och undersöktes av kriminaltekniker samt vapenhund. Enligt uppgift blev även insatsstyrkan från Malmö budad till platsen. 

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp. Ett tjugotal förhör har hållits under dagen och fler är inplanerade. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som har information angående händelsen. 

Publicerad 12 October 2017 22:56

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen