Taxiförare ofredade funktionshindrade sexuellt

Stannade färdtjänstsbilen och antastade kvinnan

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

HÄSSLEHOLM/KRISTIANSTAD. En färdtjänstförare i 45-årsåldern döms för två fall av sexuellt ofredande mot funktionshindrade. Det ena fallet rör en kvinna som skulle köras från sitt hem i Hässleholm till sitt arbete i Kristianstad. Föraren döms för att i maj förra året ha dragit upp kvinnans klänning och tagit henne mellan benen. Det skriver SVT Nyheter.

Men redan en veckan innan det berättade en annan kvinna på samma dagliga verksamheten att taxiföraren hade stannat bilen på vägen dit och dragit upp hennes tröja för att sedan slicka henne på brösten. Därefter har mannen dragit ner sin gylf.

Mannen döms för två fall av sexuellt ofredande. Kvinnorna har oberoende av varandra pekat ut mannen. Det styrker deras berättelser enligt rätten.

Att mannen ofredat funktionshindrade gör att han är kvalificerad för ett fängelsestraff men då skulle han sannolikt bli av med sitt jobb och dessutom har det gått lång tid sedan brotten begicks menar rätten. Straffet blev istället skadestånd på 24000 kronor respektive 20 000 kronor. 

Publicerad 12 October 2017 07:15

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen