JUST NU:

Knivbeväpnad rånare gripen av polis

ÄNGELHOLM. En Nettobutik på Nybrovägen utsattes för ett rån under tisdagsförmiddagen. Senare kunde en man i 30-årsåldern gripas misstänkt för brottet.

Polisen gick snabbt ut och önskade information om någon hade sett eller hört någonting i samband med rånet.

12.25 kunde en man född 1985 gripas tack vare tips från allmänheten. Han greps i Ängelholm och kommer att föras till polishuset i Helsingborg.

10.20 larmades polisen om ett pågående rån i en Nettobutik i Ängelholm. En ensam gärningsman hotade personal med ett knivliknande föremål och lämnade sedan butiken till fots.

– Vi väntar på uppgifter om mannen lyckades fullborda rånet eller om det bara var ett försök till rån, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region syd, vid 11-tiden på tisdagen.

Polispatrull på plats har pratat både med personal och andra vittnen som uppger att rånaren är en lång man, som var maskerad med en svart luva och bar svarta kläder. Nu ska bland annat material från butikens övervakningskameror att analyseras.

– Inga personer ska ha skadats, säger Fredrik Bratt.

Rånaren fick dock inga pengar med sig innan han lämnade butiken. Mannen anhölls senare under tisdagen misstänkt för försök till rån.

Publicerad 10 October 2017 11:25

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen