Säsongsstart hos Tosselilla Sommarland

Säg Tosselilla Sommarland och vilken skåning som helst får något speciellt i ögonen. Skånes största sommarnöje med sommarlek för barn, ungdom och familj har en helgjuten plats i våra hjärtan och man har haft många år på sig att bygga den mysiga och roliga nöjesparken. Tommy Bauer är driftsansansvarig på plats.

- Tosselilla har ju funnits i många år men jag kom in i bilden permanent via min fru och hennes familj för cirka fyra år sedan. Vi är ett familjeföretag fullt ut som har utvecklats fantastiskt, inte minst Vattenlandet där vi för tre år sedan, förutom Tosseplasket, Tossestupet, Vattenrutschen och annat kul, stolt kunde konstatera att vi faktiskt hade Europas största ProRacer – HYPER - en höghastighetsvattenrutschbana där man åker med huvudet först på en matta i upp till 50 km i timmen, säger Tommy Bauer.

 

Större och roligare

Tosselilla Sommarland har blivit större i alla delar. På den 50 hektar (cirka 100 fotbollsplaner) stora ytan har man satsat brett. I Tivolilandet där det från början inte alls fanns karuseller kan man idag kan erbjuda fart, fläkt och skratt via attraktioner som till exempel berg- och banabarnkaruseller, Extreme Fly, Convoy, Vilda Musen och mycket annat.

- Sedan har vi fräschat upp och renoverat vår Go-Cart bana – vi har kommit igång med Segway och vi har såklart våra radiobilar och bumberbåtar som innan. Så det är mycket kul på hjul, säger Tommy Bauer.

Kul för hela kroppen

Tosselilla är aktiv lek. I parkens Vattenlek är det full fart och rörelse hela tiden - och för den som vill ha utmaningar i det torra så är det bara att styra stegen till Sommarleken eller Tarzanskogen – här är det gott om hinderbanor, linbanor och utmaningar som sätter koordination, styrka, mod och balans på prov. Tosseklippan är en stor klättervägg där du, med säkerhet förstås, kan testa att klättra på vägg och se hur långt du kommer. Och har du mer spring i benen så finns här såväl klätterställningar som hoppborgar, hoppkuddar och lekplatser

Det är alltså mycket rörelse och såklart är det helt oundvikligt att det tar på magasinen. Så för den som blir hungrig finns det både mat- och vattenhål att söka sig till.

- Eller så väljer man att ta med egen matsäck och/eller grilla på någon av våra grillplatser. Det ser vi gärna att man gör, så vi har sedan länge en tradition att bjuda på såväl grillkol som tändvätska så att våra gäster slipper släpa omkring på sådant, säger Tommy Bauer.

Gott om besökare

Totalt sett strömmar cirka 150 000 gäster igenom entrén en bra säsong och under några få sommarmånader är det full aktivitet på Tosselilla Sommarland i Tomelilla. Då ska man skörda frukten av allt jobb, alla investeringar och allt underhåll och arbete som skett över resten av året. Förutom de många familjer som dyker upp under säsongen, har man också en hel del verksamhet där man hyr ut parken till företag och organisationer. Det är ofta stora kundevents som kan dra upp till 10 000 besökare åt gången. 

Nyheter för alla

Är man i Sommarlandsbranschen vill det till att kunna erbjuda bra attraktioner för besökarna. Parken utvecklas löpande och det finns alltid idéer kring framtiden; det letas ständigt efter nästa spännande tillskott som ska lyfta både Tosselilla och besökarna mot nya höjder och med stor sannolikhet hittar man något spännande som kan skänka ännu mer glädje till nästa säsong.

Start 3 juni

Den 3 juni smäller det. Då är det som traditionen bjuder säsongsstart för Skånes mesta och mest familjevänliga nöjespark. Självklart blir det kalasväder och massor av aktiviteter. Det blir varmt i vattnet, ansiktsmålning, dans och artister som till exempel Pidde Pannnkaka och SaRaha från svenska Mello som sätter guldkant på dagen. 

Välkommen till Tosselilla Sommarland, Svampakorset, 273 97 Tomelilla, 0417 140 40

Boka ditt sommarnöje online här

Publicerad 09 October 2017 06:37

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen