Passagerarplan beskjutet med grön laser

Polisen: ”Mycket allvarligt"

MALMÖ/KASTRUP. Under fredagskvällen besköts ett passagerarplan på väg in för landning på Kastrup med grön laser. Strålen tros ha avfyrats från de södra delarna av Malmö.

– Att försöka skada synen på en pilot är väldigt allvarligt, men tyvärr inte ovanligt. det händer både mot vår helikopter och mot flygplan med jämna mellanrum, säger Nils Norling, presstalesman för Malmöpolisen.

Det var vid 22.30 på fredagskvällen som SAS-planet gick in för landning på Kastrup. Plötsligt stördes landningen av att någon riktade grön laser mot cockpit. 

– Planen kommer in lågt och det är därför lätt att sikta mot. Skulle det träffa rakt i ögat skulle det innebära svåra skador för piloten och äventyra hela planets säkerhet, säger Nils Norling.

Strålen misstänks ha skjutits från de södra delarna av Malmö och ut mot Öresund där planet då befann sig.

Händelsen rubriceras som luftfartssabotage och kommer tyvärr bli svårutredd, enligt polisen.

– Den här typen av ärenden är tyvärr det. Om vi inte får in anmälan direkt när det händer och kan sätta in sökinsatser i det misstänkta området är det svårt att ta reda på vem som skjutit. Vi är därför tacksamma för alla tips vi kan få rörande händelsen. Vet man något så ska man kontakta oss, säger Nils Norling.

Publicerad 09 October 2017 10:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen