Kim Walls minnesfond fick 100 000 dollar på en månad

"Vi är överväldigade och vi känner oss tröstade av er kärlek"

TRELLEBORG/VÄRLDEN. På mindre än en månad har "Kim Wall Memorial Fund" lyckats nå sitt mål 100 000 dollar. Stipendiet som pengarna ska gå till kommer delas ut varje år på Kims födelsedag 23 mars.

Kim Walls minnesfond startades på initiativ av hennes familj och närmsta vänner i början av september. Målet var att få ihop 100 000 dollar att använda till ett stipendium för unga kvinnliga journalister som vill arbeta i Kims anda och skriva om subkulturer och underströmmarna av uppror.

Målet nåddes under söndagskvällen.

"Vi sänder tacksamhet till alla som har donerat och fört oss framåt till vårt mål på 100 000 dollar. Vi är överväldigade och vi känner oss tröstade av er kärlek. Många av er har uttryckt att ni vill fortsätta stötta Kims ära, så vi förlänger vår kampanj. Vi är stolta att kunna ära Kims liv tack vare era bidrag.".

Bidragen fortsätter att strömma in och det nya målet sätts nu till 150 000 dollar. Det första stipendiet kommer att delas ut den 23 mars, på Kims födelsedag.

Stipendiaterna väljs ut av Kims familj och vänner och administreras av International Women's Media Foundation.

Under söndagskvällen publicerade Kims familj även en videohälsning på fondens Facebooksida där de berättar om sin saknade dotter och syster, som miste livet endast 30 år gammal, efter att ha gått ombord på Peter Madsens ubåt Nautilus.

Kim Wall var trots sin låga ålder på väg att etablera sig som en journalist i världsklass och hade redan haft flera uppdrag för några av världens största tidningar. Framför sig hade hon ett år i Beijing tillsammans med sin livs kärlek,

– Kim var glad, framtiden var ljus. Det fanns inga moln som skymde hennes horisont, säger brodern Tom Wall i videon.

Som uppvuxen i en familj av journalister var Kim väl medveten om både fördelar och risker i yrket.

– Men det fanns aldrig några tvivel. Det fanns så många historier som Kim hade velat berätta, så många öden som hon hade velat att världen skulle få höra, säger Tom Wall.

Nu blir det inga flera historier berättade av Kim Wall, däremot hoppas familjen att andra vill föra hennes arv vidare.

"Kim ville att fler kvinnor skulle vara ute i världen och bli berörda av livet.", skriver de på fondens sida.

 

 

Publicerad 09 October 2017 11:11

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen