En renare körupplevelse

1917 började det japanska företaget Mitsubishi tillverka bilar. Sedan dess har man, likt många andra kollegor i branschen, skapat en omfattande verksamhet som spänner över allt från bilar till elektronik, kyla, värme och mycket mera. I Malmö har Mitsubishi Center funnits i 25 år och sedan 2010 har man även införlivat Hyundai i lokalerna. Här säljer man bilar med hög kvalitet, hög service och långa generösa garantiprogram.

Miljö växer hos företag

På privatmarknaden har Mitsubishi Center en sedan länge stabil plats och sakta men säkert växer man även på företagssidan när det gäller tjänstebil och företagsleasing av bilar av olika slag.

- Vi känner att suget efter våra bilar, såväl Mitsubishi som Hyundai, växer konstant, och att även företagen börjar förstå vitsen med långa garantier och ett problemfritt ”ägande”. Service och underhåll kostar ju och ju mer man kan kapa kostnader desto bättre. I takt med ökad efterfrågan märker vi även en markant nyfikenhet för våra elbilar och miljöbilar vilket såklart är väldigt positivt, säger Patric Holm, vd på Mitsubishi Center och fortsätter:

- För Mitsubishis del har Mitsubishi Outlander blivit något av en succé. Bilen är en så kallad PHEV – Plugin Hybrid Electric Vehicle och den står för en stor del av försäljningen av företagsbilar. Med en räckvidd på nästan 52 kilometer kommer man ganska långt innan man behöver hjälp av bensinmotorn. Många har ju kanske inte mer än två mil till jobbet och då är det inga som helst problem att pendla på bara el. Man slipper en kall motor som drar två till tre gånger mer bensin vid en kallstart och lägger man sedan därtill att man, när man laddar, alltid får en skön och uppvärmd bil med isfria rutor så blir fördelarna ännu mer påtagliga. Klimatsmart och bekvämt helt enkelt.

Ioniq unik

11,5 kwh per 100 kilometer – lägst förbrukning i klassen. Hyundai Ioniq är en effektiv rackare med 120 hästkrafter, ett stort vridmoment och med en räckvidd på 22-28 mil.

För den som söker en smart och modern miljöbil kan Hyundai vara en klok väg att gå och från Sydkorea kommer starka och smarta el-nyheter i en strid ström. Hyundai Ioniq är en helt unik bil som kommer med tre olika drivlinor beroende på vilka behov och förutsättningar man har som bilägare. Den första är en vanlig hybrid som sköter sig själv – med automatlåda. Det krävs ingen speciell tanke för att köra och använda den utan den är ganska straight up. Den andra som kommer som nyhet nu i juni är en Plugin Hybrid, som är samma bil fast med större batteri där effekten ökar från 1,6 till 9,1 kwh, vilket spär på räckvidden markant. Den tredje varianten är en ren elbil. En bil som för väldigt många räcker kanske till 90 procent av behoven. 15 minuters snabbladdning så har man cirka 80% fullt i batteriet igen.

- När man står och ska välja företagsbil så kan det vara all idé att välja en miljöanpassad bil. Är det en tjänstebil i Malmö, som ska gå mest inom staden så är det snudd på självklart då en elbil trivs absolut bäst i stadstrafik. Oavsett om man väljer hybridplug-in hybrid eller ladd- hybrid så vet man att man väljer en väg som går mot hållbarhet och som hjälper världen på traven mot en bättre framtid. Och i kombination med de garantiprogram vi erbjuder på Mitsubishi och Hyundai så lär man dessutom spara en hel del pengar samtidigt som man får färre bekymmer att tänka på, säger Patric Holm.

Bara vanligt vatten

I bilindustrin forskas det febrilt på kraftkällor och energialternativ. Att de fossila bränslena är historia och måste fasas ut är säkert de flesta överens om. Men därifrån till att hitta en modell som är enkel, effektiv och säker är inte alldeles lätt. Utöver elbilar jobbar man nu intensivt med vätgasbilar som ett alternativ. Ett helt klimatneutralt alternativ där man ur vatten/vätgas utvinner energi och el som i sin tur blir det som driver bilen. Man talar om bilar som tankas på ett par minuter och har en räckvidd på 80 mil - där den enda emissionen/restprodukten är – vatten. 

Välkommen till Mitsubishi Center Malmö AB, Agnesfridsvägen 129, 213 75 Malmö, Tel: 040-55 26 40

Kockums på asiatisk mark

I Malmö är Hyundai kanske bekant som företaget som år 2002 shoppade stadens landmärke nummer 1 – och forslade hem till Sydkorea. Sedan dess står Kockumskranen på asiatisk mark. Som fjärde största biltillverkare i världen med en årsförsäljning på 8,5 miljoner bilar är man en gigantisk aktör och man gör i stort sett allting själv i processen. Man har till och med ett eget stålverk som sysselsätter bortåt 7 000 personer och som förser såväl biltillverkningen som den egna varvsindustrin med material. På så sätt har man också total kontroll över sin produktion.

Publicerad 09 October 2017 06:36

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen