Pierre Orsander på Solde kaffebar. Foto: Per Ingridz

Pierre Orsander på Solde kaffebar. Foto: Per Ingridz

Malmöbo ska äta sig in i Guinness rekordbok

Pierre Orsander ska äta på 40 restauranger under sju timmar

MALMÖ. Västra hamnen-bon Pierre Orsander har bestämt sig för att sätta avtryck i mathistorien. Under Matnatten ska han försöka sig på att äta på 40 olika restauranger under sju timmar. Han har som mål att sätta ett nytt rekord i Guinness rekordbok.

Lokaltidningen Malmö har tidigare skrivit om Pierre Orsander apropå sajten alltomburgare.se och firande av internationella burgardagen. Just nu är han mest aktiv med sin nya matblogg skitgott.se och det är också på den som han ska rapportera om sitt rekordförsök. Han har skrivit reportage om Matnatten förut, men när han såg mängden restauranger som deltog i år kände han att han ville prova något nytt.

– Jag kom på idén när jag stod i duschen. Det är fyra olika rundor med tio restauranger i varje, så jag funderade på hur jag ska hinna. Då kom jag på idén att köra ”all in” och ta alla. Jag har sju timmar på mig så jag hoppas att det ska gå om jag är tidseffektiv. Det jag är mest orolig för är om man får vänta länge på maten. Eventuellt ska jag ta mig fram med något fordon, kanske en segway?

Restaurangerna är utspridda i hela centrala Malmö – från Västra hamnen till Möllan.

– Det gäller att hålla igen lite och inte äta upp allt. Jag tycker att det är fantastiskt kul att testa olika restauranger. Vissa har jag velat gå till länge och jag är extra nyfiken på deras mat.

Pierre Orsander har kollat med Guinness rekordbok och det finns inget tidigare rekord när det gäller flest antal restaurangbesök under kortast tid.

– Det som finns är ett rekord med flest antal besökta restauranger under en livstid. Jag kommer att ha ett filmteam med mig som dokumenterar allt. Jag har ansökt om rekordtiteln redan, men det kan ta upp till 15 veckor innan man får besked om titeln godkänns, säger han.

Ett annat projekt som Pierre Orsander planerar att dra igång under hösten är videosatsningen ”Skitgott i köket med…” där han ska göra filmer med restauranger och kockar i olika städer. Först ut är Malmö. Filmerna kommer att läggas ut på skitgott.se, Youtube samt Facebook.

– Det kommer vara lite kortare videor, som är lätta att ta sig igenom, säger han.

null

Publicerad 02 October 2017 05:00