Pojke prejades och rånades på sin moped

Maskerade gärningsmän knuffade av pojke i farten

HELSINGBORG. Pojken var på väg hem från skolan. Plötsligt blev han prejad, knuffades av och blev bestulen på sin moped.

– Vi bor i ett tryggt område så det känns verkligen obehagligt, säger pojkens mamma till Lokaltidningen.se

Det var under onsdagseftermiddagen som händelsen inträffade i Laröd/Domsten i Helsingborg. Den minderårige pojken satt upp på mopeden, en vit Viarelli Retro, och begav sig hemåt. På Larödvägen i höjd med Wachtmeistersväg märkte han att någon förföljde honom. Två okända gärningsmän på en svart scooter körde efter, hann ikapp på Herrgårdsvägen och när de låg jämsides knuffade de av pojken.

– De skrek 'Hit med mopeden jävla horunge' och innan han hinner reagera har de tagit mopeden och kört iväg, berättar pojkens mamma.

Mamman berättar att hennes son reagerade när mopeden bakom låg väldigt nära och anade oråd.

– Han svängde av på Herrgårdsvägen för att se om de förföljde honom och då small det till. Det var två maskerade personer, en bar hjälm och den andra huva, keps och någon form av scarf för ansiktet.

Dagen efter är pojken fortfarande skärrad av händelsen men har ändå valt att gå i skolan.

– Han mår väldigt dåligt och är rädd. Det är en mjuk kille som aldrig ställer till bråk och hellre håller sig i bakgrunden. Idag tog han bussen hela vägen till skolan, annars brukar han hoppa av tidigare för att ta en promenad genom Sofiero skog. Det vågade han inte efter allt som hänt, säger pojkens mamma.

En polisanmälan är upprättad och allmänheten uppmanas att kontakta polisen om de hittar en vit Viarelli Retro.

– Vi bor i ett tryggt område så det känns verkligen obehagligt. Man ska inte behöva känna oro eller vara rädd där man bor, säger pojkens mamma.

Publicerad 16 September 2017 23:34

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen