Misstänkt pedofil stoppades med pojke

Greps tack vare rådigt ingripande av tågvärd

LANDSKRONA. Under onsdagen häktades en man i 40-årsåldern misstänkt för flera sexbrott mot barn. Detta efter att han anträffats med en ung pojke vid sin sida på ett Pågatåg mellan Malmö och Helsingborg.

Det var under lördagen som medpassagerare anande oråd när de såg den gråtande pojken sitta bredvid en ensam man, som beskrivs ha stuckit ut från mängden då han smutsig, saknade tänder och bar solglasögon, fast det var sent på kvällen.

Medpassagerarna kontaktade då tågvärden som började fråga ut duon.

– Jag gick dit och frågade pojken vad det var, varför han var ledsen, berättar tågvärden för HD och Sydsvenskan.

Pojken berättade att han saknade sin mamma och ville inte svara när tågvärden ställde frågor om mannen.

När tåget sedan stannade i Landskrona såg tågvärden hur mannen drog med sig pojken av. Hon tvekade inte en sekund, utan sprang efter och hejdade mannen.

– Jag sprang direkt efter och ropade att han skulle släppa pojken. Sen fick jag tag i pojkens arm och efter ett tag släppte mannen taget. Så skrek jag till mannen att han skulle stanna där han var, och det gjorde han faktiskt, berättar tågvärden, för tidningen.

Mannen kunde sedan gripas och flera intressanta fynd gjordes i hans dator och mobiltelefon.

Mannen, som under onsdagen ställdes inför häktningsdomare, misstänks nu för tre fall av barnpornografibrott, varav ett grovt, samt ett fall av våldtäkt mot barn som ska ha hänt under 2016 i mannens lägenhet i Landskrona.  

Det är oklart om mannen och pojken är bekanta med varandra sedan tidigare.  

Publicerad 16 September 2017 11:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen