Hundra fast för fortkörning i ny trafikkontroll

”Känns som att folk inte längre bryr sig”

SYDVÄSTRA SKÅNE. Knappt två veckor efter att polisen tvingats dra 29 körkort vid en trafikkontroll i Flädie, var det dags igen. Under onsdagens kontroll, som varade i tre och en halv timme, bötfälldes 105 personer för fortkörning och sammanlagt sju körkort återkallades.

– Det känns som att folk inte längre bryr sig. De skiter i vad som händer vid sidan av vägen så länge de kommer fram så fort som möjligt. Här pågår ett större vägarbete och det rör sig arbetare ute på vägen. Trots det susar man förbi utan att ens släppa på gasen, säger Anders Nerbring, gruppchef för polisens trafikenhet.

Av de 105 hastighetsöverträdelserna som registrerades framfördes sju fordon mer än 30 kilometer över utsatt hastighet. Den snabbaste färdades i 93 kilometer i timmen på en 50-väg.

Tyvärr är bristen på respekt i trafiken inget ovanligt, enligt Anders Nerbring.

– Vi ser detta varje dag. Det har blivit värre med åren. Delvis beror det på de nya bekväma bilarna, men även på att samhället blir allt stressigare. Allt ska gå så fort och kommer man inte fram omedelbart ökar stressen direkt, säger han.

Att hålla avstånd och hastighet är viktigt, men även att vara uppmärksam på vad som händer vid sidan av vägen.

– Om du struntar i att kolla mobilen och lyfter blicken från framförvarande bils stoppljus så kanske du lägger märke till vad som händer vid sidan av vägen.

 

 

Publicerad 14 September 2017 10:32

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen