Män frågade efter vägen – stal äldre kvinnas nycklar

HELSINGBORG. När de två männen frågade efter vägbeskrivning stal de den äldre kvinnans nycklar. Men i kvinnans bostad tog det stopp.

Det var under tisdagseftermiddagen som kvinnan var ute på promenad. Då stoppades hon av två män som frågade om vägen. Efter, vad kvinnan trodde bara var god hjälp, gick hon sedan hemåt. På väg dit hann en av männen upp kvinnan igen.

– Han sade att hon tappat sina nycklar och att hon skulle få hjälp att leta, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson, polisinformatör i nordvästra Skåne.

Vad den äldre kvinnan inte upptäckte var att en av männen redan stulit hennes nycklar och var på väg hem till hennes bostad. Väl där tog det stopp. Inbrottstjuven hade inte räknat med att kvinnans dotter skulle vara hemma. När dörrhandtaget vreds om och dörren öppnades trodde dottern att hennes mamma var tillbaka. Men när hon gick ut till hallen för att hälsa på mamman såg hon istället en vilt främmande person stå framför henne.

– Mannen konfronterades direkt och var snabb med att springa iväg från platsen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Kvinnans nycklar hittades senare i ett buskage i närheten av bostaden. Eva-Lotta Hermansson Truedsson vill höja ett varningens finger kring liknande händelser.

– Vi har haft olika former av åldringsbrott där äldre personer lurats på bland annat nycklar och pengar. Antingen ber okända personer om vägbeskrivningar eller har en karta de vill att de äldre ska peka ut en plats på. Var uppmärksam när du är ute, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

 

Publicerad 13 September 2017 13:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen