Kvinna hölls fången och våldtogs av flera män

Två bröder åtalas för dådet

MALMÖ. I slutet av april i år kidnappades ung kvinna i 20-årsåldern. Hon låstes in i en källare och våldtogs upprepade gånger av flera olika män. Nu ställs två bröder inför rätta i den uppmärksammade våldtäktshärvan, som innefattar ytterligare två övergrepp.

LÄS MER: Polisen sköt misstänkt kidnappare - kvinna räddad

Den unga kvinnan hade den 28 april 2017 stämt träff med en av bröderna vid ett bostadsområde i Holma.  När kvinnan anlände till platsen mötte den ene brodern upp henne, medan den andre anslöt kort därefter. Hon blev sedan slagen och bortförd till en källarlokal i närheten.

I lokalen tvingades kvinnan klä av sig medan männen sprutade kallt vatten på henne. Därefter tvingades hon till samlag med bröderna, men även med flera andra män som polisen inte har kunnat identifiera.

Efter att kvinnan hållits fången under flera timmar kontaktades kvinnans väninna via telefon. Genom hot att skada henne ytterligare försökte männen pressa henne att betala 20 000 kronor.

 Väninnan bestämde sig dock för att inte betala, utan istället larma polis. Genom en stor polisinsats där bland annat nationella insatsstyrkan var inblandad befriades kvinnan från källaren efter att ha varit fången i över ett halvt dygn. I samband med fritagandet sköts en av bröderna efter att ha hotat polis med ett pistolliknande föremål. Han skadades inte allvarligt.

De två bröderna 16 och 25 år gamla misstänks även ha varit inblandade i ytterligare våldtäkter.

LÄS MER: Sovande kvinna väcktes - våldtogs under pistolhot

Den yngre brodern ska den 18 mars samma år ha brutit sig in hos en sovande kvinna, som han tillsammans med en 23-årig man våldtog under pistolhot och den äldre brodern misstänks för att ha dragit in en kvinna i en bil i Hyllie och där våldtagit henne.

Båda bröderna är tidigare dömda för mindre brott och 16-åringen var även med och kidnappade en taxichaufför i Alvesta för två år sedan. Då han inte var straffmyndig vid detta tillfälle blev han inte dömd utan omhändertogs istället av myndigheter.

Rättegången mot samtliga tre män inleddes under måndagen.

Publicerad 13 September 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen