Berömda terasstrapporna ska renoveras

HELSINGBORG. Det har varit på gång ett bra tag men nu ska arbetet med att renovera terasstrapporna i centrala Helsingborg vara i gång.

Det är ett utmanande arbete som väntar, berättar Georg Hermann, byggnadsingenjör och biträdande projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

– Det är ett komplicerat arbete eftersom vi inte riktigt vet hur trapporna kommer att bete sig när vi påbörjar vår renovering. Vi går väldigt varsamt fram och jobbar sten för sten för att bevara så mycket som möjligt av trapporna, säger han i ett uttalande till kommunens hemsida.

Det är en mängd åtgärder som ska göras; trapporna ska så gott det är möjligt återställas till sitt ursprungliga skick, nuvarande dagvatten- och avloppsledningar ska kompletteras och bytas ut, trappor läggas om, utsiktsplatsen totalrenoveras, skadad tegel bytas ut, belysning och elinstallation bytas ut och kompletteras och så vidare.

Arbetet beräknas vara färdigt våren 2019 om allt går som planerat. Dock är tanken att trapporna ska vara tillgängliga för luciafirande och öppna under sommaren, från studentutspring och fram till skolstart.

Publicerad 13 September 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen