Knyckares idé om mansfri festival blir verklighet

”Det känns fantastiskt”

SVERIGE. Nu står det klart att Emma Knyckares idé om en helt mansfri festival blir verklighet. Var och när den kommer hållas är ännu oklart, men festivalen som fått namnet Statement Festival kommer ha premiär sommaren 2018.

– Det känns fantastiskt att vi nu gör verklighet av det här! Att en enkel tweet lett till detta mäktiga engagemang från så väl projektgruppen som alla som stöttat oss i sociala medier är överväldigande, säger Knyckare i ett pressmeddelande.

Det var efter flera uppmärksammade fall av sexuella övergrepp på Bråvallafestivalen sommaren 2017 som komikern och programledaren Emma knyckare lanserade sig idé. En festival helt fri från män.

– Nu kallar vi festivalen för snubbfri till och med. Vi välkomnar kvinnor, transpersoner och icke-binära. Vi har gjort det valet helt enkelt för att vi tänker att man som transperson och ickebinär behöver en frizon, de vet vad det innebär att vara utsatt för hat och hot, säger Knyckare till Kulturnyheterna.

Tanken är dock inte att festivalen ska fortsätta över tid.

– Målet är att Statement Festival inte ska fylla någon funktion i framtiden. Vi är festivalen som strävar efter att lägga ned, säger Knyckare.

Publicerad 12 September 2017 13:39

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen