Slutfluget för luftballong i Teckomatorp

Av
Mikael Öhrn

TECKOMATORP. Klotter på ortsskyltarna och att herr Gåman fått spratt och hoppat ut ur sin skylt är en inte alltför ovanlig syn i kommuner runt om i landet. Teckomatorps luftballong är däremot desto ovanligare, så länge den kommer finnas kvar det vill säga.

Jodå det är mycket riktigt en luftballong som svävar ovanför husen och kyrktornet på ortsskylten på väg in på Karlsgatan i Teckomatorp från väg 17.

– På rak arm är det inget jag har hört talas om, säger Annika Svensson, teknisk administratör på Gata & park på Svalövs kommun när vi först får tag i henne.

Hon ber att få kolla med kollegorna och återkomma.

– De säger att den alltid har sett ut så. Just nu står den lite snett så det kan vara därför som man lägger märke till den nu, säger hon då.

För den är ju inte vidare spektakulär, luftballongen som svävar blygsamt på Teckomatorpsskylten. På Trafikverket, som är de som ansvarar för ortsskyltarna är man ovetande till den, enligt uppgift, gamla luftballongen.

– Det låter väldigt suspekt, säger Fredrik Eriksson, kundtjänsthandläggare på Trafikverket.

Att det klottras på ortsskyltar för att förlöjliga eller förändra namnet på den är något myndigheten stöter på ofta, men just luftballongen går man bet på. Den är ju inte heller ditmålad eller påklistrad, utan hela plåten verkar utbytt.

– Så det är någon som har gjort ett gediget arbete, säger Fredrik Eriksson och berättar att den kommer att bytas ut.

– Men oftast är det en beställningsvara så det kan ta rätt så lång tid.

Att manipulera med en vägskylt är ett brott.

– Om polisen får tag på vederbörande tar de kontakt med oss, men nu är kanske inte en luftballong en prioritet utan det är mer om det är nazistiskt eller rasistiskt klotter, säger Fredrik Eriksson.

Konst eller klotter? Vilket som kan det vara slutflugit för luftballongen i Teckomatorp nu.

Publicerad 11 September 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen