Sovande kvinna väcktes – våldtogs under pistolhot

16-åring misstänks ha deltagit i ytterligare grov våldtäkt

MALMÖ. Männen trängde sig in i den sovande kvinnans lägenhet. Genom att hota henne till livet och ta stryptag tvingade de kvinnan till att ha sex. Nu väcks åtal för det grova överfallet.

– De har visat särskild hänsynslöshet eftersom de gått in i lägenheten då målsäganden sovit, skriver kammaråklagare Kristina Amilon i sin stämningsansökan.

Det var den 18 mars i år som två män tog sig in i en lägenhet på Borgmästaregården i Malmö. Utöver att hota kvinnan med en pistol och ta stryptag ska männen även ha slagit kvinnan i magen och dragit i hennes fötter. Kvinnan ska ha blivit tvingad till flera samlag och oralsex.

Nu åtalas två män, 23 och 16 år gamla. Båda två nekar till brott och hävdar att kvinnan haft sex frivilligt.

Den yngre av de åtalade misstänks dessutom för inblandning i en annan grov våldtäkt som ägde rum på Holma den 28 april. I det fallet blev en sexsäljare inlåst i en lägenhet samtidigt som hon utsattes för flera övergrepp.

Polisen blev larmad om att något inte stod rätt till i lägenheten och skickade bland annat den lokala insatsstyrkan till platsen.

När de kraftigt beväpnade poliserna gick in i bostaden möttes de av den 16-årige pojkens tio år äldre släkting – som blev skjuten.

– I samband med vår insats för att frita kvinnan kommer en av de två misstänkta med ett vapen och polisen avlossar verkanseld, uppgav Calle Persson vid polisens ledningscentral kort efter insatsen.

Utredningen kring kidnappningen och våldtäkten på Holma pågår fortfarande.

Publicerad 04 September 2017 09:47

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen