Nytt disco vänder sig bara till folk över 50 år

Personer som ser unga ut får visa leg

MALMÖ. Madelein Månsson har gjort sig känd för sina discon där bara personer över 50 år släpps in. I höst kommer konceptet till nattklubben Étage i Malmö.

– Vi släpper endast in personer som fyllt femtio. Den som ser ung ut får visa legitimation, säger Madelein Månsson, även känd som Dj Gloria.

Hon är 73 år gammal och kallas för ”Sveriges äldsta dj”. Allting började när Madelein Månsson utbildade sig till aerobicsinstruktör.

– Jag insåg att man behövde bra musik och märkte att folk uppskattade mina låtval. En kväll var jag på middag och kläckte ur mig att jag kanske borde bli dj, berättar Madelein Månsson.

Till en början var det glest mellan spelningarna. Men när Madelein Månsson lanserade sitt koncept om en klubb enbart för 50-plussare tog karriären ordentlig fart. Sedan dess har ”Glorias 50+ Disco” gjort succé i städer som Göteborg, Uppsala och Stockholm.

– Det är dåligt med konkurrens när det gäller klubbar som vänder sig till den här åldersgruppen. Samtidigt är vi en stor grupp människor som tycker om att dansa.

Det är inte enbart den höga åldersgränsen som utmärker konceptet. Nattklubben öppnar tidigt på kvällen och håller på senast till midnatt. Sedan tar den yngre generationen över. Och det är precis så Madelein Månsson och hennes gäster vill ha det.

– Vi vill inte dansa med våra barn och de vill inte dansa med oss, det är ömsesidigt.

Med över 5 000 låtar på sin dator har Dj Gloria en bred repertoar.

– Musiken spänner från 1950-talet fram till idag. Jag spelar allt från Rolling Stones till Gloria Gaynor, men även Justin Timberlake.

De mer dansanta partierna varvas med tryckare och så kallad styrdans, det vill säga när män och kvinnor bjuder upp varandra.

Att folk ska träffa en partner är dock inte det främsta syftet med klubben.

– Dansen är i centrum. Flera studier visar att den är bra för hälsan då hormoner frigörs som gör att vi mår bra, säger Madelein Månsson.

Den 7 oktober kommer ”Glorias 50+ Disco” till Ètage på Stortorget i Malmö. Dörrarna öppnar redan klockan 19.

– Gensvaret har blivit enormt och vi har redan sålt många biljetter, säger Madelein Månsson.

 

Foto: Theresia Kohlin

Foto: Theresia Kohlin

Publicerad 03 September 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen