29 körkort drogs in vid vägarbete – på två timmar

Drygt 1 100 kontroller gjordes under veckan

FLÄDIE. I slutet av augusti satsade polisen på extra fartkontroller. En av många platser som bevakades var trafikplats Flädie på E6 där det pågår ett vägarbete. Under två timmar drogs inte mindre än 29 körkort in.

 

– Det var många som körde för fort, samtidigt känns det tillfredsställande att vi kunde lagföra dem, säger Lind Nordlund, gruppchef för områdespolisen i Lomma, Staffanstorp, Kävlinge och Burlöv.

 

För allas säkerhet är hastigheten på den aktuella motorvägssträckan sänkt till 50 kilometer i södergående riktning. Men det verkar många förare inte bry sig om. 

 

– Vi har haft en del klagomål om att många inte sänker hastigheten förbi byggarbetsplatsen, säger Lina Nordlund.

 

Sammanlagt rapporterades 43 hastighetsöverträdelser under de två timmarna som polisen stod vid vägarbetet i fredags. De som fick sina körkort omhändertagna hade en uppmätt hastighet på 81 kilometer i timmen eller mer. Högsta uppmätta hastighet för dagen noterades till 124 kilometer i timmen. 

– Vi var fullt sysselsatta med att utfärda böter och omhänderta körkort på löpande band.

Kontrollen på E6:an var en av många i området som genomfördes i samband med den nationella trafikveckan. Polisens aspiranter stod för merparten av arbetet, och gruppchefen är mycket nöjd med insatsen.

– Drygt 1 100 förare har kontrollerats och fått lämna utandningsprov under veckan, jag tycker det är bra jobbat av våra aspiranter, säger Lina Nordlund.

 

Även om det blev en och annan sur min var den absoluta majoriteten av förarna som stoppades väldigt positiva.

 

– Många tackade oss till och med för att vi kontrollerade trafiken, säger Lina Nordlund.

 

Förutom alla hastighetsöverträdelser rapporterades fyra personer för rattfylleri, en person för grovt rattfylleri och två personer för drograttfylleri. Ytterligare sex förare saknade dessutom körkort och rapporterades därför för olovlig körning.

 

Publicerad 01 September 2017 07:35

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen