Tomtepar ger hundägare en present

SEGEVÅNG. Kommunfullmäktigeledamöter och riksdagsmän har fått dem. Nu är det hundägares tur att föräras presenter.

Jonny Ekdahl och Anna Kuylenstierna är ett välkänt tomtepar för många Malmöbor. Julandan har drabbat dem tidigt i år och redan den 20 augusti börjar de att dela ut en present till hundägare i grannskapet.

– Vi möter många hundägare med hundar under våra promenader. Vi tycker att de sköter sig så bra och plockar upp efter hundarna, så nu får de en present.

Det blir ett sjömanspussel, likadant som ledamöterna i Malmös kommunfullmäktige, riksdagsmän och kulturföreningar i Malmö redan har fått. Idén föddes när Jonny Ekdahl blev sjuk för tre år sedan och fick problem med balansen och hörseln.

– Innan dess hade vi besökt 400 förskolor och 250 hem. När jag måste sluta med det tänkte jag ” vad ska vi göra nu?”

Totalt kommer 100 pussel att delas ut under parets promenader runt Segevång, Beijers park och Sege park, alla dagar i veckan utom tisdagar, fram till november. Jonny Ekdahl, som har arbetat på Kockums i 45 år, har formgivit och gjort pusslen själv.

– Det är en rolig grej och jag har något att göra. Jag gör ungefär 1 000 pussel om året. Det är min stora hobby och det ger mig mycket glädje och stor tillfredsställelse, säger han.

Publicerad 13 August 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen