Alla elever får plats i skolan efter branden

LJUNGBYHED. Efter sommarens brand i Ljungbyhedskolan, då delar av skolan totalförstördes, pågår nu för fullt planering inför skolstarten.

– De som gick i årskurs ett och två kommer vi att ta emot i mellanstadielokalerna, de vi har kvar. Samtliga årskurser kommer finnas på Ljungbyhedskolan. Vi har inte velat dela på skolan, jag tycker att det är viktigt att eleverna känner sig trygga med de vuxna som finns på skolan. Men detta är också för organisationens bästa, man kan hoppa in och hjälpas åt, säger nyblivne rektorn Yrsa Alm Holmkvist.

Skolledningen och? lärarna diskuterar i skrivande stund tillsammans förslag för det kommande läsåret.

– Jag är helt ny, och känner inte till så mycket om vilka behov som finns men det vet ju lärarna, förklarar Yrsa Alm Holmkvist som tillträdde sin post den 1 augusti i år.

Fritidshemmet Snödroppen, som inte använts på ett tag på grund av en vattenläcka, ska fixas till och inhysa förskoleklassen och fritidsverksamheten. 

Den som vill veta mer kan kika på Klippan kommuns hemsida, där det under sommaren då och då lagts ut information efter branden.

– Vi har försökt att informera föräldrar på det sättet, så att de ska känna sig lugna och trygga.

Det beräknas ta minst ett år innan området där de nedbrunna lokalerna stod kan ha nya byggnader på plats. Först måste en mängd både administrativa och praktiska moment avhandlas. Yrsa Alm Holmkvist tror dock att utrymmesfrågan löser sig:

– Ljungbyhedskolan har färre elever som är på väg in än som slutade i våras. Så totalt sett är skoleleverna färre än i fjol.

Hur den kommande nybyggnationen ska se ut vet inte Yrsa Alm Holmkvist ännu, men några tankar om den har hon redan:

– Det här ger också möjlighet att fundera kring vad det är för lokaler skolan behöver. Jag tror inte att vi kommer bygga upp det på samma sätt som längan som brann ner såg ut.

LÄS MER: Våldsam brand rasade i skolbyggnad

Publicerad 13 August 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen