50-talsdiner expanderar – öppnar på Knutstorp

SVALÖV/LÖDDEKÖPINGE. Lucy´s Diner i Löddeköpinge har vuxit och lockar långväga besökare med sitt 50-talsstuk. Nu expanderar dinern till Ring Knutstorp.

Restaurangverksamheten på motorbanan i Kågeröd kommer att få liknande stuk som i Löddeköpinge, berättar ägaren Fredrik Hanborn.

– När tillfället dök upp så passade vi på, det är klockrent med vår anknytning till bilar, säger han.

Lucy´s Diner tar över i oktober och sedan väntar ombyggnad.

– Det kommer att bli en diner, som i Löddeköpinge men med mindre meny, vi kommer att vara ute och jobba mer på banan. På Knutstorp är det ju mer event som händer. Restaurangverksamheten kommer att vara igång hela tiden men det kommer att bli en färdig Lucy´s i februari 2018, säger Fredrik Hanborn.

Expansionen innebär? även nya arbetstillfällen. Till den nya verksamheten på Knutstorp blir det 4-5 nya arbetstillfällen men även till den befintliga restaurangen i Löddeköpinge ska 1,5 heltidstjänst tillsättas.

– Vi har ökat på cateringen och event-sidan, så vi behöver anställa, säger Fredrik Hanborn.

Dinern har ?blivit populär och 50-talsstuket lockar besökare inte bara lokalt utan även mer långväga kunder såsom från Göteborg och Köpenhamn.

– Det är maten, atmosfären och kärleken här som lockar. Diner-stuket är något som inte finns i närområdet, säger Fredrik Hanborn.

Publicerad 12 August 2017 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen