Småbarnsmammans hyllning till busschauffören

"Jag trodde att han skulle slänga av oss"

MALMÖ/BJÄRRED. Sara Dahlbergs fyra månader gamla son började gallskrika på bussen – och han slutade inte. När busschauffören kallade på henne befarade Sarah Dahlberg det värsta. Men resan fick ett lyckligt slut.
– Vilken busschaufför! Det är personer som han som gör att vi småbarnsföräldrar vågar åka buss, säger hon till Lokaltidningen.se
Det var i början av juni som Sara Dahlberg och sonen Robin skulle ta bussen från Malmö till Balshög för att hälsa på en släkting. Robin tyckte att det var för varmt och visade sitt missnöje som bebisar gör.
– Jag blev jättestressad och tänkte på vad de andra på bussen skulle tänka.

Vid busshållplatsen i Bjärred kallade chauffören fram småbarnsmamman.
– Mitt hjärta dunkade och jag trodde att han skulle slänga av oss. Men i stället frågade han om vi ville gå av en stund så att min son skulle få en nypa frisk luft, berättar Sara Dahlberg.

Mamman och sonen gick av en stund. Efter några minuter i den svala luften mådde lilla Robin betydligt lugnare och resan kunde fortsätta.

Nyligen skrev Sara Dahlberg ett inlägg på Skånetrafikens Facebook-sida där hon hyllar den omtänksamme chaufförens gärning. Efter ett dygn hade inlägget gillats av över 11 000 personer.

– Chauffören gjorde verkligen min dag, säger Sara Dahlberg.

Publicerad 25 July 2017 12:41

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen