Skelett på Ivö kan vara försvunnen turnéledare

Polisen arbetar utifrån att det är en man

IVÖ. Det människoskelett som under söndagen hittades av en svampplockare på Ivö utanför Kristianstad kan tillhöra Hammerfalls tidigare turnéledare 36-årige Lelle Hildebrandt.
– Han är ett av cirka 20 namn som vi finner intressanta, säger förundersökningsledare Anders Svensson, till Lokaltidningen.se.
Lelle Hildebrandts försvinnande 1999 är ett av de största mysterierna i Blekingepolisens historia. Mitt under en pågående spelning i Sölvesborg lämnade turnéledaren plötsligt området för att möta upp en manager som arrangerat Hammerfalls spelningar under tidigare år. 
Hildebrandt uppgav att han skulle vara borta en kvart men kom aldrig tillbaka. Det rapporterar Aftonbladet.
Enligt vittnen ska en hög knall ha hörts i området under kvällen, vilket fick polisen att tidigt misstänka att Lelle blivit skjuten av mannen han stämt träff med.
Lelle Hildebrant dödförklarades 2006.
Anders Svensson vid polisens enhet för grova brott bekräftar nu att Lelle Hildebrant är ett av cirka 20 namn som finns på listan över försvunna personer som är intressanta i fallet.
– Från början hade vi en lång lång lista som vi nu kokat ner till cirka 20 namn. Lelle Hildebrandt finns bland dem, säger förundersökningsledaren till Lokaltidningen.se.
Att identifiera kvarlevorna kommer dock ta tid tror Anders Svensson.
– Vi kommer ta hjälp av rättsmedicin med den delen, men det kommer mitt i semestern och de har flera andra ärenden att arbeta med så det kommer ta tid denna gång tyvärr, säger han.
– Vår förhoppning är att vi ska ha ett svar i slutet av månaden alternativt början av augusti.
Förutom skelettdelar har polisens tekniker gjort flera intressanta fynd på platsen.
– Vi har bland annat hittat rester av ett par jeans och en livrem, vilket utesluter att det är en äldre lämning.
För närvarande arbetar polisen utifrån hypotesen att det rör sig om en man.
I april hittades en nedgrävd kropp i Nordanå utanför Staffanstorp. Denna visade sig efter en långdragen identifieringsprocess hos rättsmedicinalverket tillhöra 18-åriga Maura Ajouz som försvann 2002.
 

Publicerad 13 July 2017 08:23

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen