Ungdomar misshandlas på populär nöjespark

Både barn och vuxna spottar slår och lägger krokben för dem

DANMARK. På den populära nöjesparken BonBon-land på Nordsjälland får många danska ungdomar sitt första jobb. I arbetet ingår bland annat att klä ut sig till parkens olika maskotarna, något många tycker är kul, men på senare tid har jobbet blivit mindre lustfyllt.
Den danska tidningen BT rapporterade under tisdagen om ett facebookinlägg som just nu går viralt i Danmark. I inlägget berättar en mamma om hur hennes 15-åriga dotter, som nyligen börjat jobba i parken, dagligen utsätts för kränkningar i form av sparkar, slag och spottloskor.
"VUXNA kommer springande bakifrån och hoppar upp på ryggen på dem. De slår dem i huvudet och lägger krokben när de går. Våldet borde inte finnas. Danmark, jag är chockad över hur ni behandlar andra människor", skriver hon i inlägget.
Ansvariga på nöjesparken är medvetna om problemet och har vidtagit åtgärder. Bland annat får ungdomarna inte längre gå ensamma i parken utan följs av en vakt, en så kallad maskotvän när de går runt för att hälsa på folk.
– De senaste åren har vi upplevt en tråkig tendens. Några gånger har vi blivit förundrade över hur folk uppför sig mot våra maskotar och övriga anställda. Vi följer utvecklingen och gör allt vi kan för att våra medarbetare ska vara säkra, säger Mattis Willms direktör för BonBon-land, i ett pressmeddelande.
– Vi är en nöjespark och framförallt en familjepark. Barnen kommer hit för att ha en rolig dag. Jag vill dock tillägga att majoriteten av våra gäster är trevliga och skötsamma, säger han. .

Publicerad 12 July 2017 10:23

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen