Två av nio lejonungar har mist livet på Zoo

Slogs ihjäl och åts upp av sin egen flock

KÖPENHAMN. Inom loppet av två veckor har lejonflocken på Köpenhamns Zoo minskat från tolv till tio lejon. Detta efter att två av årets ungar blivit ihjälbitna och uppätna av sin egen flock.
I förra veckan försvann en av lejonungarna från sitt hägn och personalen misstänkte att den dödats och ätits upp av sin egen flock. I måndags var det dags igen. Bara en kort stund efter att djurskötarna tittat till flocken hittades ytterligare en unge död i hägnet.
Bilder visar hur ungen blivit biten och riven i buken.
Flocken består av två honor, en hane och årets ungar, som från början var nio stycken. Det är en av honorna som misstänks ha dödat ungarna.
– Vi misstänker att det är honan som inte var ungens mor som har gjort det, säger veterinären Mads Frost Bertelsen till danska TV2. 
– Ute i det vilda ska lejonen kämpa för varje kilo kött de kan få. Det är inte värt besväret att utfodra en unge som kanske är sen i utvecklingen eller visar sig svag. Därför har flocken sannolikt valt att slå ihjäl ungen och äta upp den, säger han.
På Köpenhamns Zoo eftersträvar man att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Däremot skulle djurskötarna ha ingripit om de sett att allt inte stod rätt till.
- Vi är inte intresserade av att någon kommer till skada eller blir ihjälbiten, säger Mads Frost Bertelsen, till Ekstrabladet.

Publicerad 05 July 2017 14:33

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen