Äldre man satt ensam i reget – då ryckte Håkan in

Hyllas för sin insats

LANDSKRONA. När Håkan Dahlström såg den äldre mannen sittandes på sin rullator ute i regnet, tvekande han inte en sekund. Nu hyllas hans insats över hela Sverige.
– Jag packade in hans saker och körde honom hem. Det är självklart att man hjälper till när man är ung och frisk, säger han.
Det var under midsommaraftonens skyfall som Håkan var ute och körde. Vid norra infarten lade han märke till en polisbil som stod parkerad i vägkanten. Poliserna stod framför och pratade med en äldre herre som satt på sin rullator i ösregnet.
– Han hade varit och handlat och satt nu och väntade på färdtjänst. Enligt poliserna som pratat med taxibolaget skulle det dröja ytterligare en timme innan de kom, berättar Håkan.
Han  trodde först att de skämtade när de berättade det.
– Ja sa ”skojar ni” eller något liknande. Mannen var redan dyngdur. Skulle han då sitta där ytterligare en timme.
Då poliserna hade mycket på sin agenda erbjöd sig Håkan att skjutsa mannen hem. Poliserna var först tveksamma, men efter att de försäkrat sig om att Håkans avsikter var goda hjälptes de åt att lasta in mannens rullator och bärkassar i bilen.
Därefter letade Håkan upp mannens adress på en karta och skjutsade honom till grannkommunen.
– Det tog kanske någon halvtimme. Han bodde långt ut på landet och hade ingen vanlig gatuadress.
Väl framme hjälpte Håkan mannen in med hans saker. Han tackade och ville betala för resan, men Håkan avböjde.
– Ett tack räcker för mig. Jag är uppfostrad att hjälpa äldre. För mig som är ung och frisk är det inga problem. Det känns bra att kunna hjälpa till där det går, säger han.
När Håkan kom hem delade han med sig av händelsen på Facebook där han nu fått stor respons.
– Det är många som hört av sig och tyckt att det var trevligt och godhjärtat gjort. Själv hoppas jag bara att det smittar av sig och att fler börjar hjälpa mer. I dagens samhälle när alla har så bråttom är det lätt att tänka att någon annan löser det, men det är inte alltid som det finns någon annan.
Aftonbladet var först att berätta om Håkans finns insats.

Publicerad 04 July 2017 13:22

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen