Gerda dog på Titanic – nu visas hennes ring

Titanic - The Exibition kommer till Malmömässan i höst

MALMÖ/RAMLÖSA. När Titanic sjönk under sin jungfruresa 1912 följde det skånska paret Gerda och Edvard Lindell med ner i havets djup. Innan Gerda släppte taget om den livbåt som hon klamrade sig fast vid tappade hon dock sin guldring. När båten en månad efter förlisningen undersöktes hittades ringen, vilken återfördes till familjen i Skåne.  
När världsutställningen Titanic The Exibition kommer till Malmömässan i höst är ringen en av artefakterna. På utställningen får man även ta del av en bild på paret Lindell, samt ett vykort som Gerda skrev till sin bror hemma i Ramlösa från South Hampton. Hon beskriver där Titanic som ”Best”.
Edvard och Gerda Lindell reste från Ramlösa i Skåne, via Köpenhamn till Southampton där de bordade Titanic.
De reste tredje klass och tillhörde dem som aldrig fick en plats i en livbåt. De befann sig långt förut på styrbordssidan och i närheten av den hopfällbara båten A när fartyget gick ned. Det var även i denna båt som Gerdas ring senare hittades.
Makarna Lindells historia är ett av många livsöden som man får ta del av i utställningen. Tillsammans med cirka 200 originalföremål som bärgats och reproduktioner av interiörer i naturlig storlek kommer gästerna få uppleva verkliga berättelser om fartyget.
– Vi hoppas att utställningen ska locka tusentals gäster från såväl Skåne som från Köpenhamn. Titanic The Exhibition är en av världens största vandringsutställningar som gästats av flera miljoner personer runt om i världen över. Vi är glada att äntligen få presentera den i Malmö, säger Stefan Papangelis VD Nordic Exhibitions & Events i ett pressmeddelande.

Titanic - The Exibition ...

...visas på Malmömässan 21 september - 14 januari

Publicerad 03 July 2017 11:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen