Personer med downs syndrom ska driva nytt kafé

"Vill göra en sådan här sak med hjärtat"

MALMÖ. Hallå där Lars Nyström, som ska öppna Augusts No Stress Surf Café på Regementsgatan 66 i Slottsstaden i Malmö.

Berätta om idén bakom kaféet.
– Jag har en son som heter August som är 17 år och har downs syndrom. Han är en go' gubbe och vi är bästa polare. Det är en stor andel av dem som har downs syndrom som inte har något jobb. Jag såg en blänkare på Facebook om ett föräldrapar i USA som hade fyra barn varav två barn hade funktionshinder och som hade startat ett kafé, som heter Bitty & Beau's Coffee Shop, till deras ära där det bara jobbar funktionshindrade. Jag kände att jag ville göra något liknande. Jag sålde mina restauranger (Nyströms gastronomi reds. anm.) för ett och ett halvt år sedan och vill göra en sådan här sak med hjärtat. Eventuell vinst går tillbaka i företaget.
Berätta om namnet Augusts No Stress Surf Café.
– Alla jag känner är så stressade. Jag har taggat ner i mitt liv sedan jag sålde restaurangerna för att kunna vara hemma med familjen mer. Det här ska bli ett kafé där man kan sätta sig och fika i en timme och lyssna på skön musik. Man ska ta sig tid och njuta. Sedan är jag en ”dedicated windsurfer” och August älskar allt med havet så det kommer att vara ett surfinspirerat kafé.
Hur kommer det sig att du väljer att öppna i Slottsstaden?
– Det är ett trevligt område och jag hade min första lägenhet i Slottsstaden. Det är ett mysigt område med många ungdomar och vackra hus. Dessutom bodde min fru i det huset när vi träffades.
Vilken inriktning kommer kaféet att ha?
– Det kommer att finnas goda mackor, kakor, pajer och grillade mackor. Vi har inte lov att laga varm mat. Vi siktar på att skapa Malmös skönaste kafé. Det absolut viktigaste är att det är individer med funktionsnedsättning som jobbar där. De kommer att sprida mycket glädje och kärlek. Skulle något bli fel så rättar vi till det.
När räknar du med att öppna?
– I mitten av september om allt fungerar som det ska.
 
 

Publicerad 30 May 2017 15:02

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen