Det får du inte missa på årets kulturkalas

HÖRBY. Den 23 maj klockan 10 smäller det. Då är det dags för den fjortonde upplagan av Hörby Kulturkalas. Förutom uppträdanden av artister som De Vet Du, Pedalens pågar och Linda Pira händer det en massa annat under dagen.
Vi frågade projektledaren Petra Kuritzén vad man inte får missa.
– Jag tycker man ska kika in på vår nya scen på Metro­pol, där barn och unga från Kulturskolan håller till. De är framtidens stjärnor – och det är faktiskt deras kalas. Och utanför har @lantis kafé och det finns möjlighet att prova på dans och att göra animerad film.
– En annan sak jag gärna vill flagga lite extra för är Ung scen, vid Sandahls bakficka mellan Gamla och Nya Torg, som Ungdomsstyrelsen har hand om. Det blir bland annat graffitiworkshop med Ted Malm klockan 17–19, chokladbolls­ätartävling och Fifa-spel.
Vad är mer nytt för i år?
– Det kommer att gå en Kulturkalasbuss till byarna. Så att de äldre ungdomarna kan åka in på egen hand och vuxna som vill ställa bilen ändå kan ta sig till kalaset. Det är vi jätteglada för. I Kulturkalas-tidningen, som gått ut till alla hushåll i kommunen, finns uppgifter om vilka tider bussen går.
Vad betyder kulturkalaset för Hörby?
– Vi vet att det kommer många besökare utifrån, så det sätter verkligen Hörby på kartan. Dessutom betyder det mycket för våra unga som får chansen att upp­träda för en stor publik.
– Handeln kan också öka sin attraktivitet. Och så är det en folkfest såklart som dessutom är helt gratis, på en vanlig tisdag.
Mellofavoriterna De Vet Du uppträder på Gamla Torg klockan 19, Pedalens Pågar på Nya Torg klockan 20 och hiphopartisten Linda Pira klockan 21 på Gamla Torg.

Missa inte!

Lokaltidningen är på plats under dagen, följ vår rapportering här på hemsidan och på vår Facebook-sida: https://www.facebook.com/LokaltidningenMellanskane/

Publicerad 20 May 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen