Zlatans villa får ny utmanare till säljrekordet

MALMÖ.  Knappt har köpet av Villa Strand gått igenom innan Zlatans säljrekord utmanas på nytt. Pampiga villa Fridhem läggs nu ut till försäljning med utgångspriset 30 miljoner kronor, samma summa som stjärnan sålde sitt hus för 2015.
– Det här är naturligtvis unikt. Det finns inte så många villor i området i den här storleken och prisklassen som sålts på senare tid. Egentligen ingen bortsett från den berömda Zlatanvillan, säger Christian Hellberg, för mäklarfirman Sotheby´s International Realty, som redan nu har ett antal intressenter för Villa Fridhem.
Villan på sina 555 kvadratmeter, som renoverats löpande under åren, är som byggd för representation, men även för familjeliv enligt mäklaren.
– Det här är ett av Fridhems äldsta och största hus. Det ligger på ett lugnt läge i en parkliknade trädgård och har ett modernt gästhus på tomten. Dessutom har det ett modernt uppdaterat värmesystem som gör att uppvärmningen inte blir så dyr trots stora ytor, berättar Christian Hellberg.
– Det är ett hus med många plus. Det rymmer den stora familjen, med i alla fall fyra stora barnrum att tillgå, samtidigt som hela nedervåningen är avsatt för representation.
En annan sak som är unikt med villa Fridhem är att huset varit i samma ägarfamilj sedan 1956 då den nuvarande ägaren flyttade in tillsammans med sina föräldrar.
Utgångspriset för objektet är som sagt 30 miljoner kronor, men var slutpriset spås landa vill mäklaren inte spekulera i.
– Det kan bli så att det slår Zlatans rekord, men det kan även säljas för mindre, säger han.

Publicerad 19 May 2017 10:51

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen