Brandmannen fyrfaldig SM-mästare i bordtennis

Ser många likheter mellan yrket och idrotten

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. När Robert Svensson inte är upptagen med att bekämpa bränder i Trelleborg tar han gärna SM-guld i bordtennis. Förra veckan hände det – igen.

Tillsammans med lagkamraterna i Eslövs AI BTK kan Robert Svensson återigen titulera sig svensk mästare i bordtennis. Det är fjärde gången gillt för brandmannen på Räddningstjänsten i Trelleborg. Totalt har laget vunnit SM-guld hela tolv gånger. Guldet förra veckan var det sjunde på raken.
Robert Svensson har tidigare varit professionell bordtennisspelare i Tyskland. 2012 valde han att lägga proffskarriären på hyllan, flytta tillbaka till Sverige och utbilda sig till brandman. Sedan januari 2015 har han jobbat på Räddningstjänsten i Trelleborg.
– Brandmannayrket har alltid varit lockande och jag sneglade mycket på det genom åren. Framför allt för att få träffa människor, hjälpa dem och finnas där för dem.
Enligt Robert Svensson finns det många likheter mellan att vara brandman och att spela bordtennis.
– Idrott handlar mycket om problemlösning och man måste utmana sig själv och kunna hantera stress. För oss i laget gäller det att prestera som just ett lag och allt detta är ganska likt situationen när ett larm kommer in, säger han.

Detta var ditt fjärde SM-guld. Har du fått skriva många autografer på brandstationen?
– Haha, nej det har inte blivit så än. Jag kanske får ta med mig autografblock och dela ut till mina kollegor nästa gång.

Publicerad 18 May 2017 11:10

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen