Kommunalrådet om monorail:

”Jag gillar idén”

Medborgarförslaget imponerar på Schönström

MALMÖ. Nyligen skrev Lokaltidningen Malmö om Olof Taromi Sandströms medborgarförslag om att bygga monorail i Malmö. Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för Teknik, miljö och trygghet, tycker att idén är intressant. – Det är spännande – alla förslag om hur vi kan förflytta oss i framtiden är välkomna, säger han.

Enligt Andreas Schönström är monorail dock inget förslag som diskuterats inom Malmö stad.
– Nej, mig veterligen är det inget som man har tittat på. Man har snuddat vid tunnelbana, men den idén lades ned eftersom det skulle bli tio gånger så dyrt som de andra förslagen.

Andreas Schönström är positiv till tanken på monorail, även om han inte ser det som ett alternativ som kommer att förverkligas inom den närmaste tiden.
– Det är inte uteslutet, men vi är inte där att vi behöver den kapaciteten än. Jag gillar idén och det jag har upplevt av monorail i andra städer har fungerat väldigt väl, säger han.

Spårväg eller eldrivna bussar är två alternativ som dock har diskuterats på allvar i Malmö. Spårväg är dock inte längre med i diskussionen eftersom Region Skåne sade nej till att vara med och finansiera det. Nu lutar det istället åt att det blir eldrivna bussar och fler stora ”superbussar” som det satsas på när Malmös kollektivtrafik ska byggas ut. Alla beslut angående detta är dock inte fattade ännu.

Publicerad 16 May 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen