Signes kaxiga svar på Ikeaplagiatet

DANMARK.  Att Ikeakassarna är användbara vet vi sedan länge, men exakt hur användbara har vi fått bevis på nu. Efter att det franska lyxmärket Balenciaga, tidigare i vår plagierade Ikeas kasse ”Frakta” som de nu säljer för det blygsamma priset av 20 000 kronor, har idéerna på andra ikeainspirerade kreationer fått fart på nätet.
Ett av de mer vågade förslagen står danska Signe Ralkov för med sin utmanande Ikea-stringtrosa.
– Responsen har varit enorm. Jag kan nästan tycka det är lite löjligt. Om min obetydliga kreation får sån här uppmärksamhet, vad förtjänar då inte uppmärksamhet? Det känns som jag tagit plats från riktiga nyheter genom det här, säger designern till danska BT.
Trosan gjordes som ett roligt svar på den svindyra shoppningväskan, men någon förmögenhet planerar designern inte att tjäna på sin kreation.
– Det finns hittills bara en trosa och det kommer inte att bli fler. Produkten har tjänat sitt syfte, säger Signe Ralkov.
På Ikea är man smickrad över den senaste tidens uppmärksamhet.
– Uppmärksamheten kring Frakta bekräftar den bild vi har, nämligen att Frakta är en kasse med många användningsområden. Sedan var det nog få inom IKEA som hade tänkt att Frakta skulle sluta som en stringtrosa, men det har vi inga synpunkter på, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea, till Kvällsposten.

Publicerad 15 May 2017 10:06

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen