Årets hovturné hyllar förebilder

HÄSSLEHOLM. Den ridande musikfestivalen, Hovturnén ger sig i sommar igen ut på turné. Med Wille Crafoord i spetsen gästar de en rad natursköna platser i Skåne, bland annat Hässleholm som får besök av sällskapet den 28 och 29 juli.
– Rida kommer man ju inte så långt på, så det passar bra att vi håller oss i Skånetrakten, dessutom tycker jag väldigt mycket om Skåne, säger Wille Crafoord, som är mannen bakom Hovturnén.
Sommarens upplaga blir den åttonde omgången och med på hästryggen rider i år Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd, Magnus Lindgren, Niklas Lind och Olle Linder.
– Det krävs mod för att våga ställa upp på det här och det är många artister som har tackat nej genom åren just på grund av att man måste upp på hästryggen. Det kräver mycket, både fysiskt och mentalt att ha med djur att göra, samtidigt som det är väldigt härligt.
Med årets artister väntar inte bara sång och musik. Med komiker som Anna-Lena Brundin och författaren Jan Sigurd blir det dessutom både sketcher och monologer och möjligtvis också en mer jazzig version av Hovturnén då jazzlegenden Magnus Lindgren är en av artisterna.
– I år är vår plan att göra detta lite mer som en föreställning och vi kommer att bygga upp mycket runt temat förebilder. Att få göra det här år efter år är inte bara roligt, det är underbart, säger Wille Crafoord.


25 Juli Mormors bod, STENESTAD
26 Juli Tomarps Kungsgård, KVIDINGE
27 Juli Skäralids restaurang, SÖDERÅSENS NATIONALPARK
28 Juli Hovdala Slott, HÄSSLEHOLM
29 Juli Hovdala Slott, HÄSSLEHOLM
30 Juli Krapperups borg, HÖGANÄS

Publicerad 14 May 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen