SD:

Jammeh inspireras av vår invandringspolitik

Vad tycker du?

DEBATT. Söndagen den 23 april 2017 april gjorde kommunstyrelsens ordförande, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) ett utspel om att Malmö behöver en invandringspaus. Även om Katrin Jammeh tonande ner sitt budskap på det senaste kommunfullmäktigemötet den 27/4, kan detta vara ett paradigmskifte gällande den politiska utvecklingen i Malmö. Först ändrade sig Moderaterna och nu gör Socialdemokraterna en liknande helomvändning kring dessa frågor. Vi Sverigedemokrater har sedan vårt inträdde i kommunfullmäktige 2002, varit beredda på att det kommer behövas breda överenskommelser över blockgränserna för att kunna få till en paus i mottagandet av nyanlända invandrare.

I Sverigedemokraternas budgetreservation för Malmö 2017 skrev vi uttryckligen på sida 11, att-sats 70, att vi föreslår kommunfullmäktige besluta att tillskriva regeringen om att Malmö ska undantas i fördelningen av nyanlända enligt bosättningslagen. En likalydande att-sats skrev vi på samma sida på att-sats 69 att tillskriva regeringen om EBO-lagens avskaffande. Socialdemokraterna hade inte behövt läsa längre än till sida 6, att-sats 21, för att läsa vårt förslag om att nämnders uppdrag att upphandla bostadsrätter till nyanlända i enlighet med bosättningslagen ska återkallas. Detta förslag från Sverigedemokraterna genomförde Socialdemokraterna bara några dagar innan deras utspel om ett invandringsstopp till Malmö.

Att Socialdemokraterna nu har liknande förslag som vår budgetreservation, visar vikten av att vara ett aktivt oppositionsparti. Vi har inget emot att Katrin Stjernfeldt Jammeh inspireras av Sverigedemokraternas invandringspolitik och har inget emot att det faktiskt är Socialdemokraternas värdeförskjutning i denna fråga, som direkt realiserar en kommunal Sverigedemokratisk invandringspolitik i Malmö.

Min dörr på Stadshuset kommer alltid stå öppen för de partier, både från höger och vänster, som vill diskutera och genomföra förslag ihop med oss Sverigedemokrater. Är Jammeh på allvar intresserad av att diskutera fler invandringsrelaterade förslag med mig är hon varmt välkommen, jag tror och hoppas att vi ska kunna komma överens.
Magnus Olsson,
kommunalråd (SD)

Publicerad 03 May 2017 11:18

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen