Ung kvinna utsatt för gruppvåldtäkt i skogen

Polisen mycket förtegen

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

OSBY. Ännu en grov våldtäkt har inträffat i Osby. Enligt polisen har flera män förgripit sig på en kvinna i skogen.
– Kvinnan har under den senaste tiden kommit i kontakt med några män och de träffades vid ett skogsparti. Där ska flera män ha våldtagit kvinnan, berättar polisens pressinformatör Robert Loeffel.
Kvinnan är enligt uppgift ung och våldtäkten inträffade på morgonen den första maj. Först i går kväll polisanmäldes händelsen.
– Med hänsyn till kvinnan vill jag inte gå in på vad det beror på, förklarar Robert Loeffel.
Den 26 mars inträffade en annan våldtäkt i Osby, i närheten av vattentornet. Den gången slogs en kvinna medvetslös innan hon utsattes för en grov våldtäkt. Hon kan ha varit avsvimmad i flera timmar innan hon upptäcktes och fick hjälp.
– När det är två grova våldtäkter inom så kort tidsperiod undersöker vi givetvis om det kan röra sig om samma gärningspersoner, säger Robert Loeffel, som dock påpekar att det senaste fallet inte rör sig om en överfallsvåldtäkt.
Henrik Johansson, som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland, är mycket förtegen i ärendet.
– Vi kan ännu så länge inte gå ut med särskilt många uppgifter, men jag kan bekräfta att en våldtäkt har anmälts och att det inte rör sig om en våldtäkt inom relation.
Har våldtäkten skett inomhus eller utomhus?
– Enligt anmälan ska den ha ägt rum utomhus, förklarar Henrik Johansson.
LÄS MER: Kvinna slagen medvetslös och våldtagen

Publicerad 02 May 2017 08:55

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen