Flera fordon beskjutna med projektil

Hittade skotthål i bildörren

ÄNGELHOLM. Under torsdagskvällen mellan klockan 18-20 blev totalt fem fordon beskjutna med npgon typ av projektil i Ängelholm. I vissa fall träffades vindrutor i andra sidan på karossen.
- Vi kan utesluta vanliga skjutvapen eftersom projektilen inte definitivt trängt igenom dörrar eller fönster. Däremot har det uppstått hål och skador. Men det är totalt ansvarslöst och livsfarligt eftersom föraren kan kränga till med bilen och åstadkomma allvarliga trafikolyckor, säger lokalpolischef Karim Ottosson i Ängelholm på polisens Facebooksida.
En av de drabbade var en man i 60-årsåldern som var ute och körde på Kullavägen vid 19.40. Plötsligt hörde han en hög smäll och upplevde att bilen skakade. Han avfärdade det som ett stenskott, men kunde inte riktigt släppa den obehagliga känslan.
– Efter att ha kört en bit stannade han sitt fordon. Det var då han såg hålet i dörren som han själv uppfattade som ett kulhål, berättar Rikard Glantz vid Helsingborgspolisen, som nu ska undersöka bilen och försöka bringa klarhet i vad som hänt.
– Möjligtvis är det ungdomar inblandade men vi vet alltså inte. Ingen av bilisterna ska heller ha sett något innan beskjutningen. Men vi vädjar till föräldrar att tänka efter om de vet något om detta och därefter agera omedelbart, säger Karim Ottosson.
Den närmsta tiden kommer polisen förstärka sin bevakning i området och man är även angelägen om att få in tips från allmänheten.
Ärendena är rubricerade som försök till grov misshandel.
 

Publicerad 21 April 2017 10:01

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen