Prisat krogkoncept slår upp portarna i Malmö

"Spännande förväntansfullt och jäkligt kul"

MALMÖ. Krogkonceptet Kol & Cocktails från i Helsingborg har sedan starten 2015 fått flera utmärkelser för sitt koncept och sin design. I kväll slår de upp portarna för sin andra restaurang, denna gång i Malmö.
– Det känns spännande, förväntansfullt och jäkligt kul. Vi har kört i Helsingborg i två år nu och känner oss mogna för Malmö, säger Michael Fogelqvist, som tillsammans med Mattias Tornblad, Patrick Jakobsson och Robert Börjesson, står bakom det konceptet.
Restaurangen som huserar i Bukowskis gamla lokaler på Kalendegatan kommer att hålla öppet sex dagar i veckan för luncher, middagar och barhäng.
– Stuket kommer variera över veckan. På vardagarna kommer det bli mycket businessrepresentation och på helgerna blir det mer fine dining och fest. Vår primära målgrupp är den medvetna gästen mellan 25-45 år. Samtidigt vet de som varit på restaurangen i Helsingborg att konceptet även tilltalar andra grupper, säger Michael Fogelqvist.
Som namnet antyder kommer mycket på menyn att vara kolgrillat, dock inte bara kött.
– Givetvis kommer kött i olika former ha en stor och given plats på menyn men även fisk, skaldjur, grönsaker, bröd och frukt kommer att passera vår kolgrill, säger kökschefen Mattias Tornblad.
Men vad blir det då för skillnader och likheter mellan Helsingborg och Malmö?
– De som har varit på Kol i Helsingborg ska känna igen sig i Malmö, men samtidigt känna att det är nytt och fräscht och att det gått två år. Vi har skruvat på alla detaljer för att utveckla konceptet ytterligare.
Vilka utmaningar står ni inför när ni nu öppnar i en större stad?
– Det är många utmaningar. Framförallt är det en ny marknad där vi inte är lika inarbetade som i Helsingborg. Vi känner inte lika många här och kommer inte få lika mycket gratis. Malmö har redan ett bra krogutbud med stor variation och vi kommer få förtjäna vår plats här. Samtidigt vet vi att många från Malmö tidigare åkt till Helsingborg för att gå på Kol & Cocktails.
KOL & Cocktails öppnar för allmänheten med barhäng från klockan 21 i kväll och för á la carte från klockan 17 på lördag.

Michael Fogelqvist

Michael Fogelqvist

KOL & Cocktails

...är ett restaurangkoncept som öppnade i Helsingborg i mars 2015. Konceptet bygger på ett lika stort fokus på mat & dryck som service, inredning och musik.

Redan under sitt första år blev KOL & Cocktails utsedda till ”Årets Restaurang” i Helsingborg och var även nominerade till världens bästa bardesign i ”Restaurant & Bar Design Awards” i London.

Publicerad 24 March 2017 05:00