Ökad oro i området efter dödsskjutningen

Polisen mer synlig

Av
Ida Eriksson

KIRSBERG/SEGEVÅNG. Polisen märker av en ökad oro i området efter skjutningarna på Segevång i början av månaden. Kvällsvandringar ska öka trygghetskänslan.

Att polisen och dess volontärer ska göra kvällsvandringar på Kirseberg och Segevång finns med i Malmö stads och polisens medborgarlöfte som presenterades i november. Sedan dess har fem vandringar skett. Vid den senaste följde även politiker från Malmö stad och representanter från MKB med.
– Det är uppskattat av de boende, många efterfrågar mer polisnärvaro och vi har bara fått positiv respons av människor vi mött, säger Pierre Doughan , kommunpolis i lokalpolisområde Malmö norr.
Vid senaste vandringen, som pågick mellan klockan 18 och 22 en vardagskväll, märkte han av en ökad oro bland de boende efter skjutningarna på Segevång nyligen.
– Det är klart att det har påverkat trygghetskänslan och därför är det ännu viktigare att vi är ute och visar oss.
Det pratades också mycket om specifika platser som känns extra otrygga, men vilka vill Pierre Douhan inte gå in på.
– Det handlar om ställen som är för mörka, där det behövs mer belysning eller där buskar behöver klippas ned för att öka insynen. I april ska vi gå en trygghetsvandring och se vad vi ska förbättra i området.

Publicerad 20 March 2017 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen