Glädjen:

Försvunna vigselringen hittade hem

"Jag kan inte riktigt ta in att det är sant"

SVEDALA/GRAN CANARIA. När Ulrika Knutsdotter tappade sin vigselring i lavasanden på Playa Taurito på Gran Canaria i början av januari trodde hon aldrig att hon skulle få se den igen. Men bara någon vecka efter försvinnandet hittades ringen av en engelsk familj som efterlyste ägaren på sociala medier. Inlägget spreds som en löpeld och nu är ringen på väg hem igen.
Jag kan inte riktigt tro det är sant. Det tror jag nog först när den åter sitter på mitt finger, säger Ulrika Knutsdotter i Svedala, som hade förlikat sig med tanken att ringen var borta för alltid.
– Jag trodde aldrig att den skulle komma tillbaka. Jag tog farväl av den där och då och tänkte att någon kanske skulle hitta den om hundra år och tycka den var lika fin som jag alltid tyckt.
Det var i samband med att Ulrika skulle smörja in yngste sonen med solkräm som hon tog av sig ringen och la den på en handduk bredvid sig. När hon skulle ta på den igen var den försvunnen.
Trots idogt letande förblev försvinnandet ett mysterium och Ulrika tvingades åka hem till Sverige utan ringen, som hon växlat med sin make på bröllopsdagen för snart åtta år sedan.
Det kändes givetvis sorgligt, men samtidigt kan man inte hålla på att sörja saker. Jag fick förlika mig med tanken att den var borta för alltid.
Men så i går kväll ringde telefonen.
– Det var min mans kusin som frågade om jag tappat min ring.
Kusinen hade genom en vän fått höra om en artikel i Aftonbladet. Den handlade om en engelsk familj som via Facebook efterlyste ägaren till en upphittad ring.
– Hans vän hade reagerat på namnen och frågat om det inte kunde vara vi, säger Ulrika som bara minuter senare hade hittat kvinnan som gjorde efterlysningen och kontaktat henne på messenger.
– Allt går så snabbt med tekniken nu. Jag fick bekräfta att det var min ring genom att uppge vigseldatumet och nu är den på väg hem igen.
Familjen som hittat ringen hade bara någon vecka efter familjen Knutsdotters hemkomst besökt samma strand. Dottern i familjen hade då hittat ringen i sanden.
Istället för att överlämna fyndet till polisen bestämde sig familjen för att själva försöka hitta den rättmätiga ägaren. Genom att ta reda på vem som tillverkat ringen, samt genom att kolla namnen Ulrika och Andreas, kom de fram att det förmodligen rörde sig om svenskar.
Deras efterlysning på Facebook delades snabbt över 1 500 gånger.
– De ska stort tack för att de engagerade sig och inte bara tog den enkla lösningen. Det här slutade som en riktig solskenshistoria.
 

Publicerad 01 February 2017 14:54